Portrait of stressed woman sitting at table with digital tablet. Young Caucasian female freelancer stressed at overload. Stress concept

Studiekeuzestress? Begin bij jezelf!

Tja, dan zit je in Havo 4 of Vwo 5, en ben je op tijd begonnen met het zoeken naar een geschikte studie. Je hebt een aantal tests gemaakt, je bent naar een aantal Open Dagen geweest, je hebt her en der eens rondgevraagd wat vrienden willen gaan studeren, en ineens slaat de twijfel toe: “wat is de perfecte studie voor mij en hoe ga ik die ooit vinden?”

Ja, er zijn oneindig veel studies. Dus als je denkt dat er maar één perfecte studie voor jou is en dat, als je die niet gaat vinden, je leven bij voorbaat mislukt is, kan ik me die stress goed voorstellen.

Maar ik kan je geruststellen: er is niet maar één opleiding die bij jou past!

Het belangrijkste is dat je een studie kiest die aansluit bij jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten. Als je een opleiding kiest waar je blij van wordt, ben je bereid hard te werken, accepteer je onderdelen die je minder leuk vindt en kan je jezelf ontwikkelen.

Mijn opleidster vertelde ooit dat 10 jaar na hun opleiding, nog 10% van de mensen werkzaam waren in het beroep waarin ze waren opgeleid. Dat betekent dat 90% ergens in die 10 jaar iets (heel) anders is gaan doen.

Als je een studie kiest die bij je past, is de kans groot dat je die opleiding succesvol afrondt. Daarna heb je nog een heel leven over om je bij-, her- en om te scholen.

Dus leer jezelf kennen, ontdek je talenten, ga voor je passie, durf te kiezen en ga ervoor!

Begin vandaag nog

Wil je vast zelf aan de slag en kennismaken met de werkwijze van Studiekeuze het Gooi? Ik heb voor jou een korte vragenlijst gemaakt die je helpt nadenken over jouw talenten en interesses.

Korte vragenlijst over jou

Wil je vast zelf aan de slag en kennismaken met de werkwijze van Studiekeuze het Gooi? Ik heb voor jou een korte vragenlijst gemaakt die je helpt nadenken over jouw talenten en interesses.

Vul deze korte vragenlijst in en ontvang gratis feedback van mij. Beantwoord de vragen zo uitgebreid mogelijk, ga er echt even voor zitten en denk rustig na.